top of page
  • Loes Wernsen

Geef nooit op

Er was een periode dat Ik me onbegrepen voelde. Dat ik met een idee kwam en collega's me vragend aankeken. Ik zag ze denken en vooral afhaken.


Mijn vriendinnen Julie en Amy zeiden dan tegen me: ‘Neem mensen mee in HOE je denkt, HOE je tot een idee komt, niet alleen in de onderbouwing van je idee.’ Ik begreep het wel, maar vond het ook moeilijk toe te passen. Meestal liet ik zo’n idee lopen.


Nu ik samen met Lisanne een podcast opneem over ondernemende vrouwen (zij kan het, dus ik kan het ook), komt het thema ‘ideeën tot leven brengen en hoe je dat doet’ steeds terug. Vaak in de na gesprekken, als de opname al gestopt is. Zo ook met Merlijn Mazairac van The Rookie Minds.


Merlijn heeft een nieuw vorm van contracteren ontwikkeld: duurzaam contracteren. Één waar niet alleen risico's afgedekt worden, maar ook gedeelde waarden en transparante doelstellingen een plek krijgen. Dit idee past in deze tijd, is nodig en urgent, maar werd niet gelijk door iedereen begrepen en omarmt. Merlijn leerde me niet op te geven. ‘Als je écht in je idee gelooft, geef het dan nooit op’. Ondertussen wordt Merlijn’s duurzame contract steeds vaker gebruikt.


Dank je wel Merlijn, #geefnietop staat in mijn boekje met ‘leersels’. Met hoofdletters.


Geef niet op.
Comentários


bottom of page