top of page
  • Loes Wernsen

Wie is de échte Changemaker?Ik mag een te gekke cursus bij de School for Change doen: economics for change. Samen met 14 anderen en docenten Shinta Oosterwaal en Kees Klomp leren en praten over de nieuwe economie en welke mogelijkheden die ons kan bieden. Woorden als eerlijk, zorgen voor elkaar, true pricing, change the system, circulariteit en de aarde komen langs als we over de nieuwe economie praten. We worden changemakers genoemd 😅.Het roept veel op, mijn hoofd maakt overuren, het voelt regelmatig ongemakkelijk. Dat mag, moet zelfs. Maar toch, wie zijn de echte changemakers? Want hoe moeilijk is het om over nieuwe economische modellen te spreken als je een goed salaris, fijn appartement, vrolijke Saab, lieve vrienden en geen zorgen over een belegde boterham hebt? Als je de mogelijkheid krijgt en neemt om überhaupt een cursus over de nieuwe economie te doen?


Vorige week was de laatste uitzending van #dreamschool. Voor de jongeren die hieraan meedoen is het niet vanzelfsprekend is om te ontwikkelen, om geliefd te zijn. Zijn deze jongeren niet de echte changemakers? De jongeren die het lef hebben hardop te zeggen dat ze het anders willen, dat ze zich willen ontwikkelen en dat ze willen werken aa


n zichzelf, om van daaruit een nieuwe wereld te ontdekken en betreden.


Ik dompel me nog even onder in ongemak én in dankbaarheid voor de mogelijkheden die ik heb gekregen en krijg om me te blijven ontwikkelen.

Durf te leren!Comments


bottom of page