top of page
  • Loes Wernsen

DURVEN DOEN: een kunstenaarsmindset

Deze week was het de week van de circulaire economie. Ik volgde een workshop bij de groene afslag van Merlijn van Twaalfhoven over de kunstenaarsmindset en hoe we die in kunnen zetten voor een duurzame wereld.


Wat mij inspireerde is dat twijfelen zo belangrijk is, twijfelen en durven doen. Een militair mag niet twijfelen, in diens functie gaat het over leven en dood, aldus Merlijn. Maar om de wereld duurzamer te maken is twijfel belangrijk, twijfelen om te bevragen en vanuit het vragen antwoorden te ontdekken. Die antwoorden zijn vaak niet dé waarheid, maar de start voor een experiment.


Experimenteren is durven doen. Fouten durven maken. Samen met Lisanne van Nieuwkerk bedacht ik de koffievlekfilosofie: koffievlekken hebben nu, want een fout (koffievlek) zorgt voor nieuwe inzichten, nieuwe ideeën, nieuwe oplossingen. Je moet ze alleen wel DURVEN maken…en daarvoor moet je DOEN.


Wat ik ga DURVEN DOEN is een podcast maken over de Donuteconomie met als missie: Leren en inspireren over de nieuwe economie en op basis daarvan luisteraars voor het eerst hun tanden laten zetten in de/een donut.

Een experiment, waarin ik -hoe spannend ook- de koffievlekfilosofie ga omarmen.


Ben of ken je iemand die als een mini auditief college wil geven in deze podcast DM me.

Afbeelding via eyespired.nl

Comentários


bottom of page