top of page
  • Loes Wernsen

Held van mijn verhaal: Meester de Koster

Vandaag was ik weer bij de School for Change bij De Groene Afslag om over de nieuwe economie te leren, discussiëren en geïnspireerd te worden.


In de gesprekken kwam de ‘hoe-vraag’ steeds terug. Docent Ruurd Priester opende de dag ermee en gaf ons de suggestie mee om like minded mensen en initiatieven te zoeken, de zogenaamde groene bolletjes. Verbinden met mensen om (radicaal) verandering in te zetten. Dat inspireerde me.


Het deed me denken aan de gesprekken die ik de laatste weken met studenten voer: ‘Wat wil je bereiken?’ En daarna: ‘Wat is de eerste stap om dat te bereiken en wanneer ga je die zetten?’ Steeds weer blijkt dat door elkaar te helpen met die eerste stap -het ‘gewoon’ te doen- de verandering is ingezet en de weg naar wat je wil bereiken is begonnen. Ik heb al zoveel moois langs zien komen: van een droom om dj te worden tot een app downloaden om Japans te leren, een sollicitatiebrief te schrijven voor dé ultieme (bij)baan en beginnen met rijlessen om de wereld al rondreizend te ontdekken.


Die eerste stappen van studenten inspireren me, maken me trots en deden me realiseren dat ik een meester had op de basisschool die grote impact heeft gehad op hoe ik geleerd heb: Meester de Koster. Vanavond heb ik hem dat eindelijk, na bijna 30 jaar, laten weten en dat voelt ongelofelijk goed.


Durf te leren!Comentarios


bottom of page